INFO OM FÄLG

Allmänt

Att byta fälgar och däck på bilen är det mest effektiva sättet att ge din bil ett personligt utseende. Men lättmetallfälgar är mer än bara kosmetika. Aluminiumet är en mycket effektiv värmeavledare som ger ett förbättrat värmeomlopp från bromsar vilket i sin tur minskar slitage på ok, belägg och skivor. Ett lågprofildäck med en lättmetallfälg minskar fälgböjning vid hård kurvtagning och ger dessutom mycket mer exakt styrrespons.

Offset eller ET

Är olika benämningar på samma sak, måttet från fälgens anläggningsyta till mitten av fälgbanan. Det är mycket viktigt att för bilen rätt offset används. Om en fälg med ett för lågt offset monteras finns risk att bilen blir spårkänslig och att däcken tar i skärmkanter vid nedfjädring. Även hjullager och bussningar får onormalt hög belastning och slits snabbt.
Monteras en fälg med ett för högt offset kommer hjulet för nära bromsok och fjäderben. Det finns även risk att däcket går emot innerskärmar vid nedfjädring.
Använd alltid professionell hjälp vid montering av nya eller begagnade hjul!

Skötselråd

Generellt ska lättmetallfälgar alltid tvättas med samma schampo som bilen tvättas med.
Vaxa gärna fälgen så hett bromsdamm blir mer lätt borttagligt.
Rengörning och underhåll av kromade fälgar bör följa tillverkarens specifika anvisningar men vi rekommenderar handtvätt med ljummet vatten.